Kilpailuvaliokunta auttaa Netball Australiaa

Ja se voi olla vain hyvä asia, kun kansallinen elin kamppailee jongloimalla yhä enemmän palloja. Viimeaikainen kritiikki seuraavan vuoden kauden ajoituksesta – joka on päällekkäinen Liverpoolin Netball-maailmancupin kanssa ja tarjoaa vähän lepoa kansainvälisille edustajille – on esimerkki tästä. Kahden pisteen laukaus otettiin pöydältä seuraavalle Super Netball -kaudelle Lue lisää

AFLW-komitea, joka kokoontui ensimmäisen kerran tiistaina ja kokoontuu neljännesvuosittain, korvaa kolme viime vuosina perustettua vähemmän muodollista työryhmää.He molemmat tarkastelivat eri alueita; säännöt, kilpailutasapaino ja kaikki klubien ja maiden väliset sitoumukset.

Siihen kuuluu kolme valtionhallintoa; Netball NSW: n toimitusjohtaja Carolyn Campbell, Netball WA: n toimitusjohtaja Simon Taylor ja Netball Queenslandin korkean suorituskyvyn pomo Richard McInnes. Komiteassa ovat myös Diamond ja Melbourne Vixen Jo Weston, Australian Netball Players ‘Associationin pääjohtaja ja entinen Diamond Kathryn Harby-Williams sekä neljä Netball Australia -johtajaa; Chris Symington (tapahtumat), Andrew Collins (urheilu), Peter Hertan (noudattaminen) ja Bill Allen (tapahtumaoperaatiot). Pian myös lisätään valmentajan edustaja.

Toisin kuin sen 14-jäseninen AFLW-ekvivalentti, jolla on sukupuolijakauma 50-50, vain kolme naista on Super Netball -komiteassa.Australian numero yksi naisjoukkueurheiluun – joka on rakennettu sukupolvien naisten ja tyttöjen takaosaan – se tuntuu suurelta taaksepäin askelta; fanien sosiaalisessa mediassa viime päivinä ilmaisema näkemys.

Symball, Netball Australian tapahtumien pääjohtaja, puhui kritiikistä sanomalla, että ”nimetyille jäsenille” – muille kuin Netball Australian jäsenille – on olemassa saldo. “Seurojen ja pelaajien edustajien joukossa tasapaino on olemassa”, hän sanoi. “Se vain tapahtuu, että Netball Australian avainhenkilöt, kyseisissä erityisrooleissa, ovat miehiä.”

Sukupuoleen nähden Symington sanoi, että komitea tarjoaa “vakiintuneemman ja virtaviivaisemman lähestymistavan” palautteen keräämiseen ja tekemiseen. päätökset, jotka muuttavat maailman johtavan verkkopallokilpailun tulevaisuutta täydentämällä säännöllisiä fani- ja pelaajatutkimuksia.Hän sanoi, että komiteasta tulee kosketuskivi kahdeksanhenkiselle Netball Australia -lautakunnalle, jonka puheenjohtajana toimii Paolina Hunt. On huomionarvoista, että Harby-Williams menetti paikan hallituksessa vuonna 2017, mikä herätti pelaajien mielenosoituksia.

”Päivän lopussa haluamme varmistaa, että Super Netball on paras naisliiga. maailmassa. Ja siihen liittyy joukko monimutkaisia ​​tekijöitä; Haluamme saada parhaita, datapohjaisia ​​neuvoja tärkeiltä sidosryhmiltämme, joita voimme.Ryhmän tehtävänä on pääasiassa antaa hallitukselle suosituksia mahdollisista muutoksista ja tarkasteltavista asioista sen varmistamiseksi, että pystymme jatkamaan niiden toteuttamista. ”

Melbournessa tiistaina pidetyssä kokouksessa valiokunta tarkasteli asiaa. kausi 2018, mukaan lukien joukko innovaatioita, kuten kiistanalainen bonuspistejärjestelmä, mahdolliset tulevat sääntömuutokset – ”jotkut vuodelle 2019 ja jotkut pidemmälle” – sekä joukko muita aiheita, jotka kattavat lähetyksen, ottelupäiväkokemuksen ja enemmän.

Symington kertoi, että vuonna 2019 ei tule kahden pisteen laukausta ja että se testataan laajasti ennen käyttöönottoa, jos ollenkaan.Komitea on kuitenkin paljon muutakin kuin sääntöjä, ja jäsenet viettävät noin kolmanneksen ajastaan ​​aiheeseen.

”Tähän on helppo tulla kiinni, mutta pelissä on paljon isompia töitä. , kilpailutilanteesta siihen, kuinka hallitsemme klubien ja maiden välisiä sitoumuksia pelaajien liikkeeseen, jotta ne voivat lähettää liigassa olevien kansainvälisten pelaajien lukumäärälle faneille otteluajan kokemukseen. Voit muuttaa yhtä asiaa, ja kaikilla on virranvaikutuksia. Meidän täytyy käydä nuo suuret keskustelut vaakapiirissä olevien ihmisten kanssa. ”

Hieman kuin siipipuolustuksen poikittainen linja varmuuskopiointia varten, lisää keskusteluun kuuluvia ääniä ei voi vahingoittaa.