Bonus Ruotsi

Viime kerralla purimme vuoden 1981 uudistuksen ja sen, miten se antoi hyökkäyksen hyökkäävälle jalkapallolle, mikä lisäsi kannattavuutta. Jos aikaisemmin, kaksipistejärjestelmällä, oli ulkopuoliselle usein kannattavampaa istua kuurojen puolustuksessa, sitten 3-pistejärjestelmällä tämä sääntö lakkasi toimimasta. Vielä yksi seikka on edelleen selittämätön – onko tämä aina totta vai onko tapauksia, joissa puolustus on vielä parempi?

Harkitse neljää strategiaa ja yritä ymmärtää, mikä niistä on edullisempi tyypilliselle jalkapallojoukkueelle, joka osallistuu 3-pisteiseen turnaukseen:

  • Hyökkäys – joukkue pelaa aina hyökkäävää jalkapalloa;
  • Ylimääräisyys – tiimi mieluummin hyökkäystä, jos vastustaja näyttää heikommalta ja päinvastoin, mieluummin puolustusta pelissä, jossa on vahvempi vastustaja;
  • Double – joukkue puolustaa vain, kun vastustaja on kaksi kertaa vahvempi, ja kaikissa muissa tapauksissa se hyökkää;
  • Suojaus – joukkue on suojattu insättningsbonus aina ja kaikissa otteluissa.

Jos taas käännetään luontoon neuvoja varten, näemme, että eläinten keskuudessa ensimmäinen ja viimeinen strategia ei ole käytännössä paikalla. Liian hämärät henkilöt ovat vaarassa saada pian vammoja, jotka eivät ole yhteensopivia elämän kanssa ja jotka putoavat luonnollisesta valinnasta. Liian ujo myös pysyy yli laidan, koska se on jätetty arvokkaimmista elintarvikelähteistä ja avioliiton kumppaneista.

Samassa välineessä kannattaa etsiä jalkapalloseurojen voittavaa strategiaa. Tietokoneen simulaatio 20 joukkueesta, joka on pelannut useita vuodenaikoja, mahdollistaa oikean keskitien löytämisen.

Mestaruusmallissa poistetaan kuusi viimeistä joukkuetta ja korvataan heidät muiden kanssa, jotka ovat hyväksyneet menestyksekkäiden joukkueiden strategian kuudesta ylimmästä. Tällä tavoin luonnollisen valinnan tilanne toistetaan, ja useille vuodenaikoille epäonnistuneet strategiat huuhdellaan vähitellen pois, jolloin ne ovat parhaita.

Ensinnäkin “poski” antaa hyviä tuloksia, koska puolustusstrategiaa käytti vielä tiettyjä tiimejä. Ensimmäisten vuodenaikojen mestarit ovat pääsääntöisesti joukkueita, jotka ovat ottaneet hyökkäyspelin strategian missään olosuhteissa.