Ison-Britannian sprinteri Nigel Levine sai neljän vuoden dopingkiellon

Sprrinteri Nigel Levine, joka oli kiinteä osa Ison-Britannian 4×400 m -joukkoa jo melkein vuosikymmenen ajan, on kielletty neljäksi vuodeksi sen jälkeen, kun hän on testannut positiivisesti klenbuterolia – suorituskykyä parantavaa lääkettä, joka auttaa polttamaan rasvaa, rakentaa lihaksia ja parantaa urheilullista suorituskykyä.

Yhdeksän maailmanmestaruuskilpailun ja Euroopan mestaruuskilpailun voittaja Levine syytti epäonnistunutta testiä kahdesta saastuneesta lisäosasta, jotka hän oli ottanut kilpailun ulkopuolisen testin yhteydessä marraskuussa 2017.Yhdistyneen kuningaskunnan antidopingvirasto kuitenkin hylkäsi 29-vuotiaan puolustuksen, kun hän ei pystynyt toimittamaan näytteitä oikeasta lisäerästä Yhdistyneen kuningaskunnan antidopingtoimistolle Sportingbet testausta varten. Lance Armstrongin entinen joukkueenpäällikkö antoi pyöräilyn elinikäisen kiellon. Lue lisää

Urheilija oli myös väittänyt, että hänen käyttäytymisensä näytteenottohetkellä tuki hänen kantaansa siitä, että hän ei tahallisesti niellut klenbuterolia. Hän väitti myös, että huolimatta siitä, että hän ei ollut osa rekisteröityä testialustaa, koska hän ei ollut kilpaillut sen jälkeen, kun hän mursi lantionsa moottoripyöräonnettomuudessa Teneriffan harjoitteluleirillä tammikuussa 2017, hän oli avannut oven testaajille, koska hänellä ei ollut mitään salattavaa.

Ukad sanoi kuitenkin päätöksessään, että se ei riittänyt osoittamaan Levine’in aikomuksen puuttumista.Se lisäsi: “Ukad huomauttaa myös, että Leoppi kysyi dopingvalvontalomakkeessaan, mitä lisäravinteita hän oli käyttänyt seitsemän päivän ajan ennen näytteenottoa, vastannut” ei mitään “.

Ukadin toimitusjohtaja Nicole Sapstead kertoi, että tapaus oli varoitus urheilijoille tarkistaa perusteellisesti täydennysosien sisältö ennen niiden ottamista. “Kaikkien urheilijoiden on noudatettava tiukan vastuun periaatetta ja yksin vastuussa kaikista järjestelmäänsä löydetyistä aineista”, hän sanoi. ”Herra Levine on huippu-urheilija, joka on kilpaillut Sportingbet olympialaisissa, Euroopan ja maailmanmestaruuskisoissa ja joka on saanut merkittävää dopingin vastaista koulutusta koko uransa ajan.

” On hieno esimerkki esimiehestä. Levine pitää korkeimpia standardeja dopingin torjunnassa ja varmistaa, että he tarkistavat kaikki lisäravinteet Sportingbet mobil betting bonus huolellisesti ja ovat 100% varmoja tietäensä, että heidän kuluttamansa ei ole kiellettyä. ”

Levine, joka on voittanut kultaa ja hopeiset 4×400 m: n viestimitalit Euroopan mestaruuskilpailuissa ja kolme 4×400 m: n sisämestaruuskilpailun viestimitalit, on vielä kommentoida päätöstä.