Uskomattoman nuori asiantuntija muutti Leipzigiin

Oikea: Zidanen kuninkaallinen juhla

Zinedine Zidane vaati päivitetyn ”Oikean”, ja hän sai hänen. Poistuessaan joukkueesta vuosi sitten, hän palasi ja suoritti useita uudistuksia. Hänen vaikutusvalta klubilla on niin suuri, että jopa presidentti Perez joutui takaamaan – etenkin kauhean viime kauden jälkeen.

Pääasiallinen allekirjoitus on Eden Hazard, joka maksoi Real Madridille 140 miljoonaa euroa (bonuksineen). Nyt Gareth Balella on vielä vähemmän mahdollisuuksia pelata aikaa.

Toinen siirto on Luka Jovic, joka teki 27 maalia 48 ottelussa Eintrachtissa. Real Madridissa hän kilpailee muuttumattoman Benzeman kanssa.

Muita nimiä ovat puolustajat Eder Militao Portosta ja Ferlan Mendy Lyonista. Debyyttipelissä voi esiintyä jopa viisi debyyttiä ja ehkä vain Azar.

Merkittäviä seurakuntia: Eden Hazard, Luca Jovic, Eder Militao, Ferlan Mendi, Rodrigo Goes
Merkittäviä lähtöjä: Mateo Kovacic, Marcos Llorente, Theo Hernandez, Raul de Thomas

”Uusi aikakausi on tullut”, Leipzigin presidentti Oliver Mintzlaff ilmoitti juhlallisesti. Syynä tällaiseen kovaan lausuntoon oli heti hänen edessään – 31-vuotias wunderkind-valmentaja Julian Nagelsmann, joka on ollut vuosien ajan johtavien urheilujulkaisujen otsikoissa.

Uskomattoman nuori asiantuntija muutti Leipzigiin maan toiseksi vihatuimmasta seurasta – Hoffenheimista. Se on ironista, koska Saksassa monet ajattelevat, että kyseenalaisen nimikkeen ensimmäinen omistaja on juuri ”RB Leipzig”, jonka kaksi ensimmäistä kirjainta nimessä ovat vihje pahimmalle, mitä urheilulle voi tapahtua. Kaupallistaminen, rahavaikutukset ja sponsorien määräävä asema – yhdistävät tunnetun itävaltalaisen yrityksen omistaman joukkueen. Jopa klubin nimi on enemmän kuin farssi: virallisen version mukaan ”RB” tarkoittaa “RasenBallsport” (urheilu, jossa on palloa nurmikolla, mitä se tarkoittaa), eikä se mitä ajattelet.

Yleensä irrottajat voidaan ymmärtää.

Nagelsmannin vieressä oli yhtä menestyvä henkilö, jonka nimi on tuttu paljon pienemmälle joukolle katsojia – uutta urheilujohtaja Marcus Kroschea.