Liike oli Lemerrille, eikä hän odottanut pitkään

Kuinka outo on joskus kohtalo! Vuonna 73 syntynyt Delvecchio oli tuomittu pysymään ikuisesti italialaisen superjohtajien sukupolven varjossa. Marco pääsi Euro 2000 -tapahtumaan viime hetkellä, korvaten loukkaantuneen Vierin hakemuksessa. Jopa romanissa hänellä oli ongelmia: Montella työnsi hänet hyökkäyksen kärjestä, ja Batistutan odotettu siirtyminen uhkasi lähettää Delvecchion syvälle varantoon. Mutta se ei ollut turhaa, että hänet kutsuttiin Uomo Derby! Heti kun tuli tärkeiden otteluiden aika, Marco ei pettynyt. Nyt neljäkymmentä minuuttia erotti Italian nimikkeestä ja Delvecchio iankaikkisesta kunniasta.

Liike oli Lemerrille, eikä hän odottanut pitkään. Roger aloitti taistelun Viltorissa – itse Viltorissa, joka pelasti toistuvasti ranskalaisia ​​tehokkailla vaihdoilla. 62. minuutilla vasemmalla oleva Sylvain hyppäsi portille Zidanen päällikön ohi. Mutta Toldo pelasti italialaiset – ja nyt, ja seitsemän minuuttia myöhemmin, kun Henry osui Zizun heittämisen jälkeen, osui läheiseen nurkkaan.

Ennen näitä hetkiä italialaiset pystyivät poistamaan voittajaa koskevat kysymykset. Totti katkaisi voimansiirron ja toi Del Pieron yksi vastaan ​​Barthezin kanssa. Alex lähestyi hitaasti ja ampui vasemmasta jalasta kauimpaan nurkkaan – niin kömpelö ja niin, ettei se näytä pallo, vääntynyt maalista, meni pilkkaamatta epätarkkoja.

Il Fenomeno Vero … Suuri Alex Del Pierrot. Taiteilija kalsiumista. Mikä lupaava polku hän oli kulkenut! Alexin kaltainen kyky ei koskaan esiintynyt Italiassa. Mutta hänen uransa oli tarkoitus tulla yhdeksi surulliseksi tarinaksi kohtalosta kohtaloon. Marraskuun iltana Udinessa viimeinen minuutti, joka lisättiin 24. syntymäpäivän aattona … Tuo hirvittävä vamma keskeytti Del Pieron polun kultaiseen palloon. Hän menetti nopeuden, kestävyyden, loukkaantuminen muutti jopa Alexin kävely- ja juoksutapaa. Valtava keinu osoittautui mahtavaksi: Del Pierrot tajusi 30% kykyjään vahvuudessa. Mutta jopa nämä kolmekymmentä prosenttia oli tarpeeksi tullakseen parhaimmaksi pelaajaksi jalkapallohistoriassa. Ja voita kaikki saatavilla olevat palkinnot. Paitsi yksi – Henri Delaunay Cup. Kadonnut näiden kahden Rotterdamin kaipauksen vuoksi …