Hulluutta vai askel eteenpäin? NHL puhuu seurojen perustamisesta Eurooppaan

Kuvittele vain. On kesäkuun alku, jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut on saatu päätökseen ja ylimääräiset liigat näyttävät historialta. Kävelet kuitenkin jäähalli, jossa Prahan NHL-finaalit kilpailevat kuuluisasta Stanley Cupista kuuman illan aikana. NHLPA: n päällikkö Donald Fehr vastasi kysymykseen, voisiko hän kuvitella pysyvän NHL-pelaajan valtameren toisella puolella:

“Jos on varma, että se toimii? Miksi ei. Mitä nopeammin, sitä parempi ”, Fehr sanoi. Mutta hän sanoi jälleen: ”Emme saa kiirehtiä siihen. Talous on hyväksyttävä ja ottelukalenteri laadittava.Mutta lähitulevaisuudessa sitä ei tule olemaan ”, hän oli arvioissaan varovainen. > Daly puhui tarkemmin kahdesta pakottavasta syystä, miksi 111 vuotta kestäneen kilpailun pitäisi juurtua Eurooppaan.

Ensimmäinen on laaja tuuletinkanta. Jääkiekko on yksi vahvimmista urheilulajeista monissa Euroopan maissa, ja sen kannattajat tietysti seuraavat parhaansa tarjoamista. Aikaviiveestä huolimatta.

“NHL myy Euroopassa suurelta osin televisiointioikeusyhtiöiden ansiosta.Vain puolitoista kuukautta uudesta kaudesta voimme nähdä valtavan kiinnostuksen tähän suuntaan ”, Daly kertoi.

Liiga mukauttaa jo nyt eurooppalaista katsojaa, kun se osuu eurooppalaisiin ilta-pääajan viikonloppuotteluihin keskipäivän jälkeen Yhdysvaltain aikaa.

Toinen peruste on muuttaa pelaajien perustaa kansallisesti. Kauan sitten menneet ovat päivät, jolloin suurin osa NHL: stä oli pohjoisamerikkalaisia. “Liigalla on paljon tähtiä monista eri maista”, Daly vihjasi jääkiekkokuvakkeista Suomesta, Ruotsista, Venäjältä tai Tšekistä.

Suurin ongelma yhden tai useamman NHL-seuran perustamisessa Euroopassa olisi matkustaminen. Usean vuoden vanha ehdotus oletti, että muodostuu kokonainen viiden eurooppalaisen joukkueen jako.